Maastrichtské fiškálne kritéria, ich vznik a problémy plnenia v EÚ - Mihalec, Lukáš; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Táto práca pojednáva o Maastrichtských kritériách a analýze dodržiavania fiškálnych pravidiel danej zmluvy v rokoch 1995 až 2015 na vybranej vzorke krajín eurozóny: Slovensko, Belgicko, Nemecko a Grécko. Vyhodnotenie dodržiavania týchto pravidiel u daných štátov je cieľom našej práce. Práca je rozdelená do troch kapitol. V prvej kapitole nájdeme základy teórie optimálnej menovej oblasti. V druhej kapitole na túto teóriu nadväzuje samotné oboznámenie sa s Maastrichtskými kritériami. V tretej kapitole je vykonaná analýza dodržiavania fiškálnych kritérií na našej vzorke krajín.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses