Technická analýza z pohľadu investora - Kandera, Filip; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cieľom mojej bakalárskej práce je vymedziť základné termíny technickej analýzy, vytvoriť automatické obchodné systémy založené na jednotlivých indikátoroch a analyzovať ich úspešnosť testovaním na historických dátach. Následnou komparáciou ich výnosov s výnosom štátneho dlhopisu a výnosov obchodných systémov medzi sebou určiť ich ziskovosť a zhodnotiť ich použitie pri obchodovaní menového páru. Tento cieľ chcem dosiahnuť pomocou vysvetlenia základných pojmov a metód technickej analýzy v teoretickej časti. V praktickej časti vytvorím automatické obchodné systémy na obchodnej platforme založené na opísaných indikátoroch. Obchodné systémy aplikujem na ročné historické dáta a z dosiahnutých výsledkov vytvorím odporúčanie pre použitie systémov pri obchodovaní. Hlavným prínosom tejto práce je overenie výnosnosti automatických obchodných systémov a zhodnotenie, či sú vhodné pre obchodovanie v reálnom čase.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses