Analýza nabídky povinného ručení na Českém trhu - Janatová, Denisa; Radová, Jarmila; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat nabídky povinných ručení na českém trhu. Celá analýza spočívá v tom, že se porovnají cenové nabídky poskytovaných povinných ručení v rámci společnosti Partners spolu s pojišťovnami a e portály, jako je E-pojištění, Srovnator.cz, Porovnej24 a nakonec s portálem Povinné ručení.com. První kapitola popisuje jeden ze základních pilířů neživotního pojištění, a to pojištění odpovědnosti za škodu. Také je zde zmíněno členění odpovědnosti podle tří nejdůležitějších faktorů. Kapitola druhá konkrétně pojednává o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem motorového vozidla a o specifických náležitostech tohoto pojištění, které by měl znát každý vlastním vozidla. V kapitole třetí je krátce zmíněno havarijní pojištění vozidla. Čtvrtá kapitola ukazuje procentuální srovnání a porovnání právě jednotlivých částí neživotního pojištění na trhu v ČR. Zároveň porovnání podílů všech pojišťoven, poskytujících povinné ručení, na uzavřených pojištění. Pátá a poslední kapitola analyzuje cenové nabídky na trhu pro předem definované vozidlo a osobu. Předmětem je také poukázání na odlišnosti v havarijním pojištění a na zvýšení celkového pojistného vlivem sjednání doplňkového připojištění.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses