Penzijní systémy a analýza penzijních společností v České republice - Kadeřábek, Ondřej (2017)
Cílem bakalářské práce je analyzovat penzijní systém České republiky a částečně se zabývat světovými penzijními systémy. První část se věnuje základnímu teoretickému vymezení penzijních systémů a fondů, popisuje mezinárodní trendy, vysvětluje legislativní změny u nás a porovnává vybrané penzijní systémy. Ve druhé části se práce zabývá analýzou vývoje, současné situace a případovými studiemi současných penzijních společností působících na českém trhu. Závěrečná část je zaměřena na shrnutí a diskuzi výsledků.