Analýza ziskovosti výkonů konkrétního podniku pomocí nástrojů manažerského účetnictví - Kabelka, Filip (2017)
Cílem bakalářské práce "Analýza ziskovosti výkonů konkrétního podniku pomocí nástrojů manažerského účetnictví" je aplikovat kalkulační metody na vybraném podniku, hlavně s využitím kalkulace retrográdní a kalkulace s přiřazováním nákladů aktivitám, a s jejich pomocí analyzovat marži. Teoretická část je zaměřena především na pojetí nákladů a následně samotným kalkulacím. V navazující aplikační části je za pomoci získaných poznatků vytvořen kalkulační systém a provedena analýza ziskovosti jednotlivých výkonů. Z nabytých poznatků jsou v závěru vytvořena doporučení pro rozhodovací úlohy vedení.