Analýza ziskovosti výkonů konkrétního podniku pomocí nástrojů manažerského účetnictví - Kabelka, Filip; Brabcová, Lucie; Špičák, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem bakalářské práce "Analýza ziskovosti výkonů konkrétního podniku pomocí nástrojů manažerského účetnictví" je aplikovat kalkulační metody na vybraném podniku, hlavně s využitím kalkulace retrográdní a kalkulace s přiřazováním nákladů aktivitám, a s jejich pomocí analyzovat marži. Teoretická část je zaměřena především na pojetí nákladů a následně samotným kalkulacím. V navazující aplikační části je za pomoci získaných poznatků vytvořen kalkulační systém a provedena analýza ziskovosti jednotlivých výkonů. Z nabytých poznatků jsou v závěru vytvořena doporučení pro rozhodovací úlohy vedení.
Vedoucí práce: Lucie Brabcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses