Komparace zdanění zisku právnických osob v daňových rájích a ČR - Beťková, Miroslava (2017)
Cílem mé bakalářské práce je komparace zdanění zisku právnických osob v daňových rájích a v České republice. V teoretické části se zabývám charakteristikou daňových rájů a důvody jejich využití. První část rovněž obsahuje popis daňově zvýhodněných subjektů včetně metod užívaných pro mezinárodní daňové plánování a způsobů vhodných pro převod zisků. Druhá část popisuje vybrané daňové ráje. Třetí, praktická, část obsahuje hypotetické příklady porovnávající daňové zatížení ve vybraných jurisdikcích.