Finanční výkaz Fin 2 -- 12 M, jeho vypovídací schopnosti a vazby na účetní výkazy ÚSC - Neužilová, Kateřina (2017)
Tato bakalářská práce řeší problematiku výkazu Fin 2 - 12 M, výkazu pro hodnocení plnění rozpočtu, v jehož rámci se zaměřuje na obce a druhové členění rozpočtové skladby. Jejím cílem je popsat a rozebrat zmíněný výkaz, včetně jeho principu, účelu a vazeb na jiné výkazy. Vazby jsou popsány teoreticky, zejména za použití sbírky souvztažných účtů, a potom je provedena analýza reálných výkazů se zdůrazněním vybraných vazeb a častých nesprávností. Provedená analýza zdůrazňuje dodržení vazeb, poukazuje na jejich porušení a zhodnocuje důsledky tohoto porušení. Výsledkem práce je objasnění hlavních vazeb finančního výkazu Fin 2 - 12 M na účetní výkazy. Práce také poukazuje na časté chyby, kvůli kterým výkazy ztrácí svoji správnou vypovídací schopnost.