Finanční výkaz Fin 2 -- 12 M, jeho vypovídací schopnosti a vazby na účetní výkazy ÚSC - Neužilová, Kateřina; Zouhar, Tomáš, 1981-; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce řeší problematiku výkazu Fin 2 - 12 M, výkazu pro hodnocení plnění rozpočtu, v jehož rámci se zaměřuje na obce a druhové členění rozpočtové skladby. Jejím cílem je popsat a rozebrat zmíněný výkaz, včetně jeho principu, účelu a vazeb na jiné výkazy. Vazby jsou popsány teoreticky, zejména za použití sbírky souvztažných účtů, a potom je provedena analýza reálných výkazů se zdůrazněním vybraných vazeb a častých nesprávností. Provedená analýza zdůrazňuje dodržení vazeb, poukazuje na jejich porušení a zhodnocuje důsledky tohoto porušení. Výsledkem práce je objasnění hlavních vazeb finančního výkazu Fin 2 - 12 M na účetní výkazy. Práce také poukazuje na časté chyby, kvůli kterým výkazy ztrácí svoji správnou vypovídací schopnost.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses