Výroční zpráva neziskové organizace - srovnání Greenpeace ČR a Greenpeace Int. - Strečanská, Martina (2017)
Tato bakalářská práce analyzuje výroční zprávy neziskových organizací Greenpeace Česká republika a Greenpeace International, kterých cílem je ochrana životního prostředí. Zabývá se myšlenkou, jak by měla správně vypadat výroční zpráva a co by měla obsahovat, aby splnila svůj účel. Dále dopodrobna analyzuje obsah jednotlivých výročních zpráv daných organizací a porovnává obsáhnuté informace z finančního, marketingového a právního hlediska. Cílem práce bylo zjistit, jak tyto organizace využívají svou výroční zprávu, zdali obsáhnuté informace nejsou v rozporu se zákonem, zjistit jejích nedostatky a navrhnout zlepšení do budoucna.