Vícezdrojové financování v účetních výkazech nevýdělečné organizace - People for the Ethical Treatment of Animals - Šulcová, Alexandra (2017)
Hlavním tématem bakalářské práce je problematika účetního výkaznictví nestátních neziskových organizací. Teoretická část se zabývá charakteristikou neziskového sektoru a porovnáním specifik českého a amerického prostředí. Praktická část se věnuje analýze hospodaření americké neziskové organizace PETA a posouzením její efektivity. Následně jsou na základě srovnání amerických a českých účetních standardů vymezeny rozdíly ve vykazování účetních informací se zaměřením na specifika neziskového sektoru, z čehož vyplývají nedostatky v českém výkaznictví.