Vícezdrojové financování v účetních výkazech nevýdělečné organizace - People for the Ethical Treatment of Animals - Šulcová, Alexandra; Zouhar, Tomáš, 1981-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Hlavním tématem bakalářské práce je problematika účetního výkaznictví nestátních neziskových organizací. Teoretická část se zabývá charakteristikou neziskového sektoru a porovnáním specifik českého a amerického prostředí. Praktická část se věnuje analýze hospodaření americké neziskové organizace PETA a posouzením její efektivity. Následně jsou na základě srovnání amerických a českých účetních standardů vymezeny rozdíly ve vykazování účetních informací se zaměřením na specifika neziskového sektoru, z čehož vyplývají nedostatky v českém výkaznictví.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses