Analýza bonity spoločnosti Vítkovice a.s. - Svatová, Ivana; Cibulka, Jakub; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cieľom bakalárskej práce je popísať metódy, ktoré sa používajú pri stanovení ratingu klienta bankou a zhodnotiť bonitu spoločnosti Vítkovice a.s. V teoretickej časti práce je charakterizované úverové riziko a interné ratingové modely bank, ktoré sa využívajú pri hodnotení klienta. Interné ratingové modely sa v rámci jednotlivých bánk líšia. Avšak základom pre zhodnotenie bonity klienta je analýza kvantitatívnych a kvalitatívnych ukazovateľov, ktoré sú bližšie vysvetlené v tretej kapitole. Dôležitú úlohu pri hodnotení klienta zohrávajú aj úverové registre, ktoré sú predstavené v štvrtej kapitole. V praktickej časti sú vypočítané vybrané kvantitatívne ukazovatele, ktoré banky využívajú v rámci interných ratingových modelov. Výsledky ukazovateľov sú následne porovnané s odvetvím. Záver práce tvorí zhodnotenie spoločnosti a odporúčanie, či je vhodné klientovi poskytnúť úver.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses