Finanční analýza Rossmann, spol. s r. o. - Hájková, Anežka; Dufková, Eva; Daněk, Stefan Svatopluk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti ROSSMANN, spol. s r. o., za roky 2011 až 2015, porovnat vybrané ukazatele s konkurenční společností, zhodnotit finanční zdraví společnosti a následně poskytnout doporučení pro finanční řízení. Práce je rozdělena na dvě části, první část je metodická, v níž jsou teoreticky představeny jednotlivé metody a ukazatele finanční analýzy, které jsou následně aplikovány v druhé části práce. Druhá, praktická, část se skládá ze samotné finanční analýzy společnosti ROSSMANN, spol. s r. o. Tato část obsahuje horizontální a vertikální analýzu, výpočty poměrových ukazatelů a bankrotní a bonitní modely. V průběhu práce jsou vybrané poměrové ukazatele a bankrotní a bonitní modely porovnávány též s konkurenční společností Teta drogerie a lékárny ČR, s. r. o. Praktickou část zakončuje SWOT analýza, po které následuje závěr shrnující výsledky finanční analýzy a možná doporučení pro budoucí finanční řízení.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses