Základní úleva na poplatníka u daně z příjmů - Linhartová, Tereza; Slintáková, Barbora; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem bakalářské práce je stanovení nezdanitelných příjmů prostřednictvím základní daňové úlevy ve členských státech Evropské unie. Nezdanitelný příjem je takový příjem, ze kterého je daň z příjmu fyzických osob nulová, uplatněním slev, odpočtu či daňových zvýhodnění na děti. První část práce definuje problematiku daňových úlev a popisuje tři druhy daňových úlev, na které se práce zaměřuje. Na tu pak navazuje popis věnovaný České republice a vývoji základní daňové úlevy na poplatníka během let. V závěru jsou stanoveny nezdanitelné příjmy ve všech členských státech Evropské unie. Na základě těchto výpočtů bude vyhodnoceno, které státy zabezpečují poplatníkovi největší nezdanitelný příjem.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses