Zdanění právnických osob v České republice a v Rakousku - Anděrová, Veronika (2017)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zjistit a porovnat daňové zatížení právnických osob z hlediska daně z příjmů korporací v České republice a v Rakousku. Skládá se ze dvou částí. První je věnována představení konstrukce korporátní daně v obou státech. V druhé části je porovnána daňová zátěž s pomocí skutečných a fiktivních ukazatelů. Z analýzy všech získaných hodnot jsem zjistila, že větší zatížení příjmů korporací je v Rakousku. Pro konkrétní společnosti ale můžou být směrodatné další aspekty, jako například možnost skupinového zdanění v Rakousku.