Hodnotové investování (Value Investing - Kaňka, Matěj; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na vyhledávání vhodných investic do akcií a dluhopisů na základě vývoje investičního směru hodnotového investování. Hodnotové investování spočívá v konceptu nalezení vnitřní hodnoty a využití bezpečnostního rozpětí. V práci jsou obsažena teoretická východiska investování do zmíněných instrumentů a příklady investičních strategií. Výsledkem je návodná aplikace na kapitálových trzích za účelem zhodnocování kapitálu. Při výběru investice je kladen důraz na celkovou investiční tezi, postavenou na kvalitativních a kvantitativních informacích. Mezi klíčové aspekty práce patří definování teoretických základů investování spolu s praktickými příklady investičního rozhodování, sloužící jako podklad pro vlastní analýzy investic.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses