Vlastní kapitál vybraných účetních jednotek - Bačkovská, Dana (2017)
Práce je zaměřena na vlastní kapitál vybraných účetních jednotek. Jejím cílem je vytvořit pro čtenáře ucelený pohled na problematiku vlastního kapitálu vybraných účetních jednotek a současně na praktických příkladech ukázat účtování. Teoretická část detailně seznamuje čtenáře s obsahem jednotlivých položek vlastního kapitálu a současně ukazuje základní účtování. Čtenář se na jednom místě dozví, jaké jsou jednotlivé složky vlastního kapitálu vybraných účetních jednotek a pro které vybrané účetní jednotky jsou jednotlivé kategorie závazné. Na teoretické úrovni pomocí T-formátu ("téčka") uvádí základní účtování o transakcích týkajících se operacemi s vlastním kapitálem. V praktické části autor pracuje s příklady, které navazují na teoretickou část. Tyto příklady mají za úkol již na praktických příkladech ukázat čtenáři, jak se správně účtují transakce s vlastním kapitálem vybraných účetních jednotek.