Vlastní kapitál vybraných účetních jednotek - Bačkovská, Dana; Baranová, Petra; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce je zaměřena na vlastní kapitál vybraných účetních jednotek. Jejím cílem je vytvořit pro čtenáře ucelený pohled na problematiku vlastního kapitálu vybraných účetních jednotek a současně na praktických příkladech ukázat účtování. Teoretická část detailně seznamuje čtenáře s obsahem jednotlivých položek vlastního kapitálu a současně ukazuje základní účtování. Čtenář se na jednom místě dozví, jaké jsou jednotlivé složky vlastního kapitálu vybraných účetních jednotek a pro které vybrané účetní jednotky jsou jednotlivé kategorie závazné. Na teoretické úrovni pomocí T-formátu ("téčka") uvádí základní účtování o transakcích týkajících se operacemi s vlastním kapitálem. V praktické části autor pracuje s příklady, které navazují na teoretickou část. Tyto příklady mají za úkol již na praktických příkladech ukázat čtenáři, jak se správně účtují transakce s vlastním kapitálem vybraných účetních jednotek.
Vedoucí práce: Petra Baranová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses