Pojistné podvody - Nguyenová, Nhan (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku pojistných podvodů, jejichž počet v poslední době narůstá, přičemž se hlavně zaobírá pojistnými podvody v oblasti neživotního pojištění. V práci jsou popsány prvky pojistných podvodů a jsou zmíněny pojistné podvody v různých oblastech pojištění u 3 nejvýznamnějších pojišťoven v České republice. Práce obsahuje podrobnou analýzu těchto pojišťoven a oblastí, kde pojistné podvody způsobují největší škody. Navržena jsou i preventivní opatření z mé strany a porovnání současné situace pojišťoven s loňským rokem. Cílem mé práce je tedy definovat pojistné podvody jako problematiku tížící naši společnost v současné době, podrobně zanalyzovat problémy u konkrétních pojišťoven a rozebrat oblast nejčastějších výskytů podvodů a zmínit preventivní opatření.