Pojistné podvody - Nguyenová, Nhan; Galuška, Jiří; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku pojistných podvodů, jejichž počet v poslední době narůstá, přičemž se hlavně zaobírá pojistnými podvody v oblasti neživotního pojištění. V práci jsou popsány prvky pojistných podvodů a jsou zmíněny pojistné podvody v různých oblastech pojištění u 3 nejvýznamnějších pojišťoven v České republice. Práce obsahuje podrobnou analýzu těchto pojišťoven a oblastí, kde pojistné podvody způsobují největší škody. Navržena jsou i preventivní opatření z mé strany a porovnání současné situace pojišťoven s loňským rokem. Cílem mé práce je tedy definovat pojistné podvody jako problematiku tížící naši společnost v současné době, podrobně zanalyzovat problémy u konkrétních pojišťoven a rozebrat oblast nejčastějších výskytů podvodů a zmínit preventivní opatření.
Vedoucí práce: Jiří Galuška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses