Analýza hospodaření pojišťovny UNIQA a.s. - Skuratova, Yulia (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční analýze pojišťovny UNIQA a. s. v letech 2008-2015. První a druha část práce se zabývá teoretickými východisky pro finanční analýzu podnikatelských subjektů a zmiňuje specifika hospodaření komerčních pojišťoven. Ve třetí části je charakterizována vybraná pojišťovna a provedena samotná finanční analýza na základě běžných poměrových ukazatelů a ukazatelů speciálně upravených pro finanční analýzu pojišťoven. Poslední část práce je zaměřena na srovnání vývoje jednotlivých finančních ukazatelů oproti jiné stejně velké pojišťovně a oproti celému pojistnému trhu.