Analýza hospodaření pojišťovny UNIQA a.s. - Skuratova, Yulia; Galuška, Jiří; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční analýze pojišťovny UNIQA a. s. v letech 2008-2015. První a druha část práce se zabývá teoretickými východisky pro finanční analýzu podnikatelských subjektů a zmiňuje specifika hospodaření komerčních pojišťoven. Ve třetí části je charakterizována vybraná pojišťovna a provedena samotná finanční analýza na základě běžných poměrových ukazatelů a ukazatelů speciálně upravených pro finanční analýzu pojišťoven. Poslední část práce je zaměřena na srovnání vývoje jednotlivých finančních ukazatelů oproti jiné stejně velké pojišťovně a oproti celému pojistnému trhu.
Vedoucí práce: Jiří Galuška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses