Kreativní účetnictví - Turok, Yuliya; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce je zaměřená na prozkoumání tématu Kreativní účetnictví. V práci jsou vysvětleny pojmy související s touto problematikou, popsány metody kreativního účetnictví a také jsou vymezeny jednak hlavní účastníci tohoto procesu, jednak osoby nejvíc postižené provedením kreativního účetnictví. Dále je v práci zkoumáno podvodné jednání z obecného hlediska a je kladen důraz na podvodné finanční výkaznictví s vymezením několika stupňů manipulace finančních výkazů, jejichž součástí je kreativní účetnictví. Práce také obsahuje příklady aplikování některých metod kreativního účetnictví. Na závěr jsou zmíněny některé známé skandály ze světové i tuzemské praxe, které jsou nejčastěji s kreativním účetnictvím spojovány.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses