Jiný výsledek hospodaření minulých let - Poláková, Dominika (2017)
Práce se věnuje problematice jiného výsledku hospodaření minulých let, který v se v české legislativě poprvé objevuje v roce 2013, kdy došlo ke změně vykazování významných oprav nákladů (výnosů), dále změny metody a první účtování o odložené dani z metody výsledkové na metodu rozvahovou, která neovlivní výsledek hospodaření běžného období. V praktickém důsledku se práce zabývá způsoby vykazování jiného výsledku hospodaření minulých let ve výkazech účetní závěrky jednotlivých účetních jednotek. Výsledkem zkoumání je správnost dodržování zákonných požadavků ve vykazování sledované rozvahové položky, především s ohledem na vysvětlující komentář v příloze účetní závěrky.