Jiný výsledek hospodaření minulých let - Poláková, Dominika; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce se věnuje problematice jiného výsledku hospodaření minulých let, který v se v české legislativě poprvé objevuje v roce 2013, kdy došlo ke změně vykazování významných oprav nákladů (výnosů), dále změny metody a první účtování o odložené dani z metody výsledkové na metodu rozvahovou, která neovlivní výsledek hospodaření běžného období. V praktickém důsledku se práce zabývá způsoby vykazování jiného výsledku hospodaření minulých let ve výkazech účetní závěrky jednotlivých účetních jednotek. Výsledkem zkoumání je správnost dodržování zákonných požadavků ve vykazování sledované rozvahové položky, především s ohledem na vysvětlující komentář v příloze účetní závěrky.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses