Problematika operativního leasingu - Matušová, Tereza; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou operativního leasingu především z pohledu poskytovatele leasingu, leasingové společnosti. Práce je zaměřena především na účtování a vysvětlení skutečností, které pomáhají objasnit téma operativního leasingu. Práce mimo jiné vysvětluje i důležité pojmy které jsou s leasingem spojeny, jeho legislativní vymezení a důvody pro a proti, proč si pořídit vozidlo na operativní leasing. Cílem práce je především představit dva druhy účtování pořízení předmětu leasingu, které se v praxi vyskytují. Veškeré teoretické poznatky jsou aplikovány na praktické příklady vycházející z praxe.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses