Analýza uplatňování paušálních výdajů - Dudová, Tereza (2017)
Práce se zabývá analýzou uplatňování paušálních výdajů, jejich vývojem v České republice a následnou komparací uplatňování paušálních výdajů ve vybraných státech. V první řadě je zaměřena na analýzu vývoje paušálních výdajů v České republice v závislosti na vývoji inkasa daně z příjmu fyzických osob z daňových přiznání. V této souvislosti rovněž zobrazuje počet poplatníků uplatňující paušální výdaje od roku 2005 až do roku 2015 z dat poskytnutých Generálním finančním ředitelstvím. Druhá část práce je zaměřena na mezinárodní komparaci. Jsou zde analyzována pravidla pro uplatňování paušálních výdajů v jednotlivých zemích a tato zjištěná pravidla jsou následně využita při stanovení základu daně a výpočtu výsledné daně z příjmu fyzických osob.