Finanční analýza VAPOS, spol. s r. o. - Bernard, Radek (2017)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti VAPOS, spol. s r. o., a zhodnotit její celkovou finanční situaci za roky 2010 - 2015. Práce je rozdělena do dvou částí - metodické a praktické. V metodické části jsou vymezeny a popsány metody finanční analýzy, které jsou následně aplikovány v praktické části. Praktická část tedy obsahuje samotnou finanční analýzu, která obsahuje horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatele, bankrotní a bonitní modely a doplňkovou analýzu. Hodnoty vybraných poměrových ukazatelů jsou porovnávány s průměrnými hodnotami za odvětví. Praktická část mimo jiné obsahuje základní informace o podniku a popis historie firmy.