Nová pravidla hypotečního financování a jejich dopad na hypoteční trh ČR - Krykorková, Petra; Staniek, Dušan; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na oblast hypotečních úvěrů z pohledu jejich právní úpravy, jejíž část prošla v současné době značnými změnami, a to především díky novelizaci zákona o spotřebitelském úvěru. Nejprve jsou rozebrány pojmy obecně související s hypoteční oblastí, dále je pozornost zaměřena na vybrané zákony upravující tuto oblast. Pozornost je následně věnována roli centrální banky na hypotečním trhu a na změny, kterými v současné době prochází. Přínosem je přehled právní úpravy hypotečních úvěrů včetně aktuálních změn a demonstrace výpočtu některých ukazatelů spjatých s oblastí hypotečního úvěrování. Konkrétně se jedná o propočet roční procentní sazby nákladů (RPSN) a demonstraci rizika, které pramení pro banky ze změněné legislativy předčasného splácení.
Vedoucí práce: Dušan Staniek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses