On-line porovnávače v poisťovníctve - Šľachtová, Petra; Ducháčková, Eva, 1958-; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cieľom mojej bakalárskej práce je analyzovať a zhodnotiť rolu online porovnávačov v podmienkach českého a slovenského poistného trhu. V prvej kapitole sa zameriavam na distribúciu poistných produktov a popisujem jednotlivé priame a nepriame distribučné kanály. V druhej kapitole sa venujem charakteristike a výhodám a nevýhodám online porovnávačov. Skúmam ponuku vybraných porovnávačov na českom a slovenskom poistnom trhu a rozdiely medzi nimi. Pomocou vlastného dotazníkového prieskumu skúmam frekvenciu a dôvody využívania online porovnávačov verejnosťou. V poslednej kapitole sa venujem možným vplyvom online porovnávačov na poistný trh. Tu vychádzam najmä zo skúseností z Veľkej Británie, kde majú porovnávače silné postavenie už dlhšiu dobu. Na konci práce sa venujem možnému ďalšiemu vývoju online porovnávačov a iných technologických start-upov a ich vplyvu distribúciu poistných produktov.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses