Komplexní porovnání dlouhodobého a krátkodobého nájmu - Lenc, Aleš (2017)
Tato práce si klade za cíl poskytnout investorovi návod jak investovat do nájemního bydlení. Provádí to skrze popsání a porovnání dvou druhů nájemních vztahů z hlediska jejich rizik, smluvních náležitostí, nákladů, náročnosti správy a jejich vztah k návratnosti investice do bytové jednotky. Předpokladem je zde soukromý investor, který hradí nákup nemovitostí pouze vlastními prostředky. Zaměřením i na jiné než pouze finanční faktory, chce práce poskytnout investorovi komplexní vodítko při rozhodování o koupi a následném pronájmu bytové jednotky v Praze.