Možnosti finanční analýzy u malých obcí v České republice - Slavotínek, Jan; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce se zabývá možnostmi, které jsou dnes v praxi běžně k dispozici pro hodnocení finanční situace územních samosprávných celků. Zvláštní zřetel v průběhu celé práce je dán na postavení a roli malých obcí v sídelní struktuře České republiky. Po uvedení základních charakteristik veřejného sektoru a zmapování právní regulace obcí je dán důraz na finanční systém včetně popisu rozpočtového procesu a identifikace příjmů a výdajů obcí se zohledněním posledních legislativních změn. Část práce se věnuje roli účetního výkaznictví a jeho kontroly. Na konkrétních případech dvou obcí je demonstrován základní možný postup analýzy společně s kritickým pohledem na jeho úskalí a nedostatky.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses