Ženy na trhu práce v České republice v mezinárodním srovnání - Uhrin Tokhyan, Ani; Nývlt, Ondřej; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce je zaměřena na postavení žen na trhu práce v České republice a jeho mezinárodní srovnání. Pomocí deskriptivní analýzy dat, týkajících se zaměstnanosti, nezaměstnanosti, specifických forem práce a dalších ukazatelů je popsán charakter českého trhu práce. Část práce se věnuje i státní podpoře rodičů s malými dětmi, zařízením zajišťujícím péči o dítě a možnosti uplatnění matek na trhu práce. Práce se také zabývá srovnáním vybraných ukazatelů popisujících situaci na trhu práce a rodinnou politiku ve vybraných zemích západní a severní Evropy. Za hlavní aspekt související s tímto tématem je považována možnost sladění pracovního a rodinného života. Na problematiku postavení žen na trhu práce bude nahlíženo nejen z genderového pohledu.
Vedoucí práce: Ondřej Nývlt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses