Finanční analýza společnosti ZOOT, a.s. - Obhlídalová, Kristýna (2017)
Předmětem této bakalářské práce je finanční analýza společnosti ZOOT, a.s. za roky 2013-2015. Jejím cílem je zhodnotit finanční situaci podniku společně se srovnáním s konkurenční společností Freshlabels, s.r.o. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první - metodické části je popsán předmět a účel finanční analýzy, zdroje informací pro finanční analýzu a techniky a metodické nástroje finanční analýzy. V druhé části - praktické je analyzovaná společnost představena a následně jsou aplikované metodické nástroje finanční analýzy na sledovanou společnost a na její data. V závěru práce jsou shrnuty výsledky jednotlivých částí finanční analýzy.