Finanční analýza Českého národního podniku, s. r. o. - Hubinková, Kateřina (2017)
Cílem této bakalářské práce je zkoumání finančního hospodaření a finančního zdraví Českého národního podniku, s. r. o., v období mezi roky 2011 a 2015. První část práce je věnována metodickému úvodu. Popisuje metody, poměrové ukazatele a modely, které jsou následně využity v praktické části. Ve druhé části je vybraná společnost představena a na data z jejích účetních závěrek jsou aplikovány již popsané metody. Pro lepší vypovídací schopnost jsou výsledné hodnoty poměrových ukazatelů srovnány s konkurenčním podnikem. Závěrečnou část tvoří SWOT analýza společnosti a doporučení pro její budoucí řízení.