Rozbor a vývoj amerického a britského investičného bankovníctva - Jurčišin, Rastislav (2017)
Cieľom bakalárskej práce "Rozbor a vývoj amerického a britského investičního bankovnicví" je predovšetkým podať ucelený pohľad na problematiku investičného bankovníctva v celosvetovom poňatí a následne porovnať jeho vývoj v Anglicku a USA. Práca bude postupne zachytávať historický vývoj investičného bankovníctva a to akými reguláciami a legislatívnymi úpravami si prešlo až do súčasnosti. Hlavný dôraz bakalárskej práce bude kladený na situáciu v USA a v Anglicku pred pádom Lehman Brothers a počas vypuknutia finančnej krízy v roku 2008 spolu aj so situáciu, ktorá nasledovala po nej. V závere tejto práce sa nachádza porovnanie 4 vybraných bánk , 2 z USA a 2 z Anglicka, pričom si popíšeme ich odlišné správanie počas krízy či banky samotné, prizerajúc sa pri tom na rôzne aspekty ako je napríklad krajina pôvodu.