Financování ve středním školství v ČR - případová studie - Jarkovská, Jarmila (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou financování středního školství v České republice. Hlavním cílem je popsání současného financování regionálního školství, jehož střední školy jsou součásti. Dále zachycení a zanalyzování zdrojů financování dvou vybraných středních škol s jejich vzájemným porovnáním, vyhodnocením specifik a doporučením. Jedná se o SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové a SPŠ stavební Hradec Králové. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá obecně školstvím v rámci ekonomických teorií. Ve druhé je definována struktura vzdělávacího systému s jejím legislativním rámcem a přerozdělování peněžních prostředků skrze republikové a krajské normativy. Třetí část analyzuje finanční zdroje škol, srovnává je skrze propočtové ukazatele a v závěru nabízí doporučení.