Financování ve středním školství v ČR - případová studie - Jarkovská, Jarmila; Urbánek, Václav; Kramata, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou financování středního školství v České republice. Hlavním cílem je popsání současného financování regionálního školství, jehož střední školy jsou součásti. Dále zachycení a zanalyzování zdrojů financování dvou vybraných středních škol s jejich vzájemným porovnáním, vyhodnocením specifik a doporučením. Jedná se o SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové a SPŠ stavební Hradec Králové. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá obecně školstvím v rámci ekonomických teorií. Ve druhé je definována struktura vzdělávacího systému s jejím legislativním rámcem a přerozdělování peněžních prostředků skrze republikové a krajské normativy. Třetí část analyzuje finanční zdroje škol, srovnává je skrze propočtové ukazatele a v závěru nabízí doporučení.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses