Miestne dane na Slovensku - Ďuriš, Daniel (2017)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou miestnych dani na Slovensku v meste Žilina. Po roku 2004, kedy bola obciam zverená väčšia nezávislosť, je pozornosť zameraná na vývoj sadzieb a rozsah právomocí správcu dane v 10 ročnom horizonte. V závislosti na tomto vývoji sú analyzované daňové príjmy a dlh mesta, ktoré sú so sadzbami v určitej korelácií. Od toho sa odvíja aj cieľ práce, ktorým je popis a analýza všeobecne záväzných nariadení a ich nepochybné prepojenie s vykonávaním miestnej politiky skrz daňovú politiku.