Miestne dane na Slovensku - Ďuriš, Daniel; Sedmihradská, Lucie; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou miestnych dani na Slovensku v meste Žilina. Po roku 2004, kedy bola obciam zverená väčšia nezávislosť, je pozornosť zameraná na vývoj sadzieb a rozsah právomocí správcu dane v 10 ročnom horizonte. V závislosti na tomto vývoji sú analyzované daňové príjmy a dlh mesta, ktoré sú so sadzbami v určitej korelácií. Od toho sa odvíja aj cieľ práce, ktorým je popis a analýza všeobecne záväzných nariadení a ich nepochybné prepojenie s vykonávaním miestnej politiky skrz daňovú politiku.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses