Využití kalkulací pro řízení v konkrétním podniku - Kůrková, Tereza (2017)
Tato práce je zaměřena na využití kalkulací nákladů pro řízení. Cílem je analýza dosavadního kalkulačního systému konkrétního podniku a posouzení jeho efektivnosti. První část práce mapuje předmět výzkumu po teoretické stránce. Seznamuje se základními pojmy a obecnými definicemi. Druhá, stěžejní část, se zabývá popisem situace zkoumaného podniku z pohledu kalkulací. V návaznosti na zjištěné nedostatky je zpracován návrh na zefektivnění kalkulačního systému tak, aby dopomohl podniku k lepšímu řízení nákladů.