Využití kalkulací pro řízení v konkrétním podniku - Kůrková, Tereza; Vimrová, Hana; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce je zaměřena na využití kalkulací nákladů pro řízení. Cílem je analýza dosavadního kalkulačního systému konkrétního podniku a posouzení jeho efektivnosti. První část práce mapuje předmět výzkumu po teoretické stránce. Seznamuje se základními pojmy a obecnými definicemi. Druhá, stěžejní část, se zabývá popisem situace zkoumaného podniku z pohledu kalkulací. V návaznosti na zjištěné nedostatky je zpracován návrh na zefektivnění kalkulačního systému tak, aby dopomohl podniku k lepšímu řízení nákladů.
Vedoucí práce: Hana Vimrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses