Finanční analýza firmy Atlas Copco s.r.o. - Turečková, Soňa (2017)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Atlas Copco, s.r.o. za období od roku 2012 do roku 2015. Cílem práce je zhodnocení finanční situace podniku. Práce je rozdělená na dvě části, a to metodickou a praktickou. Metodická část se zabývá vymezením pojmu finanční analýzy, metodami finanční analýzy, analýzou absolutních a poměrových ukazatelů, bankrotními a bonitními modely. V praktické části je nejdříve představena firma Atlas Copco, s.r.o. a následně jsou aplikovány metody a ukazatele z teoretické části. V závěru práce je shrnuta celková finanční situace podniku.