Finanční analýza a komparace leteckých společností Ryanair Ltd. a EasyJet plc - Teneva, Kalina (2017)
Cílem mé bakalářské práce "Finanční analýza a komparace leteckých společností Ryanair Ltd. a EasyJet plc" je analyzovat a porovnat vybrané nízkonákladové letecké společnosti za období 2012 až 2016. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část je věnována problematice finanční analýzy. V rámci praktické části jsou aplikovány již získané teoretické poznatky potřebné pro provedení analýzy mnou vybraných podniků - Ryanair Ltd. a EasyJet plc. Na začátku praktické části jsou představeny analyzované podniky. Část práce je věnována horizontální a vertikální analýze společnosti Ryanair. Zbytek je věnován komparaci poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů společnosti Ryanair a jeho konkurenta EasyJet.