Fundamentální analýza společnosti Pegas Nonwovens - Hladík, Josef; Kábrt, Tomáš; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
V této bakalářské práci jsem se věnoval fundamentální analýze akcie společnosti Pegas Nonwovens. Cílem práce bylo provést globální, odvětvovou a firemní fundamentální analýzu a stanovit vnitřní hodnotu akcie. Na základě toho pak navrhnout investiční doporučení. Na globální úrovni jsem analyzoval vztah významných makroekonomických veličin a tržní ceny akcie. V odvětvové části analýzy jsem zkoumal charakteristiku odvětví netkaných textilií, jako je například tržní struktura odvětví či vliv regulatorních orgánů. V části zabývající se firemní fundamentální analýzou jsem se zabýval výpočtem vnitřní hodnoty akcie Pegas pomocí různých metod. Na základě celé analýzy a vypočítané vnitřní hodnoty jsem poté navrhl investiční doporučení, podle kterého je akcie Pegas Nonwovens podhodnocená a vhodná ke koupi.
Vedoucí práce: Tomáš Kábrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses