Daňová optimalizace cestovních náhrad u vybrané firmy - Němcová, Viktorie; Finardi, Savina; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce Daňová optimalizace cestovních náhrad u vybrané firmy popisuje cestovní náhrady z pohledu zákoníku práce a zákona o daních z příjmů v právní úpravě roku 2017 a tyto poznatky následně aplikuje při posouzení poskytování cestovních náhrad ve společnosti QED GROUP a.s. Teoretická část této práce je zároveň zaměřena také na některé problematické oblasti nad rámec obecné úpravy cestovních náhrad, kterými jsou například definice zaměstnance z pohledu zákoníku práce a zákona o daních z příjmů, určení místa pravidelného pracoviště v souvislosti s vlivem na cestovní náhrady nebo vysvětlení rozdílné podstaty pojmů stravné a stravenky. Praktická část práce posuzuje správnost postupu společnosti při poskytování cestovních náhrad, hodnotí tento přístup z daňového pohledu a eventuálně navrhuje vhodnější daňové řešení. Vedlejším cílem této práce je revize interní směrnice o cestovních náhradách v závislosti na poznatcích získaných v obou částech práce.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses