Komparace daňových systémů České republiky a vybraných zemí EU - Čamajová, Martina (2017)
Bakalářská práce pojednává o vybraných daňových systémech zemí Evropské unie, kterými jsou Česká republika, Slovenská republika a Švédsko. Hlavní cíl práce je komparativní analýza vybraných daňových systémů. První část bakalářské práce je věnována teoretickým znalostem daňové problematiky. V druhé části jsou charakterizovány jednotlivé daňové systémy a třetí část je založena na komparaci jednotlivých daňových systémů prostřednictvím vybraných makroekonomických ukazatelů, kterými jsou daňový mix, daňový výnos, daňová kvóta a v poslední řadě velikost daňového břemena poplatníka.