Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje VILÉM, spol. s r. o. - Miška, Ludvík (2017)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti VILÉM, spol. s r.o. za roky 2011 až 2015 a následné provedení prognózy vývoje společnosti v roce 2016. Práce je rozdělena do 3 na sebe navazujících částí. První část obsahuje metodiku finanční analýzy použitou v této práci. Zde jsou definovány a vymezeny jednotlivé postupy, důležité pojmy a popsány použité vzorce. V druhé části už je provedena samotná analýza zkoumané společnosti, její prostorové srovnání s konkurencí a s odvětvím. Na to navazuje prognóza budoucího vývoje společnosti VILÉM, spol. s r. o. na rok 2016. V rámci této prognózy je zpracována SWOT analýza a plánovaný výkaz zisku a ztráty, plánovaná rozvaha a plánovaný přehled o peněžních tocích. To vše je doplněno finanční analýzou za plánovaný rok 2016. Poslední částí je závěr, kde jsou shrnuty výsledky, zodpovězeny otázky a zhodnoceno splnění základního cíle a dalších dílčích cílů.