Finanční analýza CNM textil a. s. - Tran Cam, Nhung (2017)
Cílem této práce je provést finanční analýzu společnosti CNM textil a. s. za roky 2011 - 2015. Práce je zaměřena na zhodnocení finančního zdraví a prognózu budoucího vývoje společnosti. V metodické části jsou popsány konkrétní postupy, které byly využity v analytické části. Analytická část je složena z horizontální a vertikální analýzy, výpočtu poměrových ukazatelů a srovnání s konkurencí a bankrotních a bonitních modelů. Na konci práce je sestaven krátkodobý finanční plán pro rok 2016, který obsahuje plánovaný výkaz zisku a ztráty a rozvahu.